HD PENTAX-D FA* 70-200mm F2.8 ED DC AW - Overblik

 • DFA70-200_wo_Hood.jpg
 • DFA_70-200_wo_Hood.jpg
 • DFA_70-200.jpg
 • DFA_70-200_tele.jpg
 • DFA_70-200_side.jpg

 • Billedcirkel som dækker fuldformatssensor
 • 3x zoom (svarer til 107-307mm for APS-C)
 • Blænde F2.8 over hele zoomområdet
 • PENTAX* avanceret optisk teknologi med meget høj opløsning: (1) opnår skarpe billeder med en naturlig bokeh, (2) velegnet til portrætbilleder på afstand
 • Pålidelig vejrresistent konstruktion med 13 tætninger
 • Jævn og lydløs autofokus med indbygget DC-motor
 • Ny Aero Bright-coating og HD-coating optimerer lystransmissionen og minimerer refleksioner
 • ED-linseelementer giver fantastisk skarphed og mættede farver

Links

Beskrivelselæs mere

Dette telefoto-zoomobjektiv med stor blænde er designet til brug med PENTAX digitale SLR-kameraer med K-fatning, og er den nyeste tilføjelse til den højtydende Star-serie (*) udviklet til at levere den bedste billedkvalitet.

Takket være det lysstærke design har dette objektiv en maksimal blænde på F2.8 ved alle brændvidder fra 70mm til 200mm. Kombineret med anden PENTAX coating-teknologi – som den nyudviklede Aero Bright Coating II, sikres ekstremt lav refleksion, og high-grade HD-coating sikrer ultraskarpe, kontrastrige billeder fri for spøgelseslys, selv under krævende lysforhold, som fx modlys. Ud over fire glaselementer med superlav spredning og to ED-elementer (Extra-low Dispersion), indbefatter konstruktionen to nye Super ED-glaselementer til effektiv kompensering af kromatisk aberration over hele zoomområdet, for at give skarpe og højopløste billeder. Den vejrresistente konstruktion gør objektivet meget alsidigt, selv under krævende vejrforhold.

Højtydende objektiv i Star-serien (*) med stor F2.8 maks. blænde

Når dette objektiv benyttes på et PENTAX K SLR-kamera, tilbyder det et zoomområde på 2.9x, og dækker teleområdet fra 107mm til 307mm i 35mm-formatet. Takket være en maks. blænde på F2.8 over hele zoomområdet er det ideelt til portrætterr med perfekt defokuseret for-/baggrund, og sportsfotografering som kræver hurtige lukkertider for at fryse bevægelser. Billedcirklen er optimeret også for at dække en sensorstørrelse svarende til 35mm filmformat/fuldformat SLR-kameraer. Som et resultat heraf giver objektivet den bedste billedkvalitet for eksisterende PENTAX SLR-modeller, men er også tilpasset kommende fuldformtsmodeller uden  behov for modificeringer.

Avanceret optisk teknologi

Dette objektiv er behandlet med den nyudviklede Aero Bright Coating II – en linsecoating med nanoteknologi, som benytter en produktionsproces som sikrer superlav refleksion, endda lavere end den konventionelle Aero Bright Coating.* Ved at kombinere denne avancerede linse-coating med flerlags HD-coating**, som reducerer den gennemsnitlige refleksion i det synlige frekvensspektrum til mindre end 50% af konventionelle flerlags coatinger, reducerer dette objektivet spøgelseslys til et minimum, selv under krævende lysforhold, som fx modlys. Konstruktionen indeholder også fire glasselementer med superlav spredning og to ED-elementer (Extra-low Dispersion), og to Super ED-glaselementer, som har optiske egenskaber svarende til fluor, og sikrer en lavere lysspredning og en mere effektiv kompension af kromatisk aberration. Som et resultat, giver dette objektiv klare og kontrastrige billeder med meget høj kantskarphed, samtidig med at kromatisk aberration effektivt elimineres  over hele zoomområdet.

* En avanceret PENTAX-original linse-coating-teknologi udviklet med udgangspunkt i nanoteknologi. Det benytter en silika aerogel coating med en ensartet struktur over et regulært multi-coating lag for at reducere overfladerefleksion over et bredt bølgelængdeområde, og sørger for rene, skarpe og klare bilder.

** HD står for High Definition.

Støvsikker, vejrresistent konstruktion

Dette objektiv er udviklet som en AW-model (All Weather), og der dermed en pålidelig støvsikker og vejrresistent konstruktion med 13 specielle tætninger, som forhindrer vand og støvpartikler i at trænge ind i objektivet. Ved at koble det med et PENTAX vejrresistent digitalt SLR-kamerahus, har man et holdbart og pålideligt billedsystem, som yder perfekt under krævende optageforhold — selv i regn eller tåge, eller på steder udsat for vandsprøjt.

Nyudviklet tre-positions kontakt for Quick-Shift Fokussystem

Objektivet er udstyret med det PENTAX-udviklede Quick-Shift fokussystem, som gør det muligt at fokusere objektivet manuelt, efter at motivet er fanget i fokus af kameraets AF-system. For yderligere at forbedre funktionaliteten er en tre-positions afbryder installeret på dette objektiv, hvilket gør det muligt umiddebart at skifte mellem QFS/A-, QFS/M- og MF-tilstande. QFS/A er en autofokus-prioriteret tilstand, som gør at brugeren kun kan skifte til manuelt fokus, når autofokus er afsluttet. QFS/M er en manuel-fokus-prioriteret tilstand, som gør det muligt at skfite til manuelt fokus når som helst — selv når AF-systemet kører. MF-tilstand gør, at brugeren hurtigt kan skifte til manuelt fokus ved at dreje på objektivets fokusring. Med tre valgfrie tilstande er brugeren sikret en hurtigere og mere præcis fokusering for et givent motiv eller situation.

til toppen