PENTAX KP - Beskrivelse

PENTAX KP fanger fantastiske øjeblikke og spænding i pragtfulde billeder i høj opløsning

Verden er fuld af vidundere, ligesom de utroligt smukke og spændende øjeblikke, du møder i din hverdag. PENTAX KP fanger disse enestående øjeblikke i naturtro og smukke billeder.

Det kompakte hus er spækket med avanceret teknologi, herunder en højtydende optisk søger. Det er også ekstremt modstandsdygtig over for vejrmæssige faktorer som regn, sne og kulde. De 24,3 effektive megapixels og en maks. følsomhed på ISO 819200 gør det til et stærkt kamera.

Uanset tid eller sted udgør PENTAX KP en ny generation af digitalt SLR-kamera, som indfanger smukke og fascinerende øjeblikke, uanset hvor i verden du måtte befinde dig. Med dette kamera får du vaskeægte skønhed i digitale billeder af høj kvalitet.

Kompakt og slankt design

PENTAX har bestræbt sig på at reducere størrelse og vægt ud fra en overbevisning om, at bærbarhed er en vigtig faktor i forhold til kameraets generelle ydeevne. Det nye PENTAX KP har en række avancerede funktioner i sit kompakte og slanke chassis, som gør det nemt at lave optagelser, ikke blot i din dagligdag, men også på ferier og outdoor-aktiviteter.

Ekstremt høj følsomhed og opløsning

PENTAX KP parrer en ny generation af CMOS-billedsensoren med PRIME IV billedprocessor og en accelerator-enhed, som udvider følsomhedsområdet uden at skabe irriterende støj. Med en maks. følsomhed på ISO 819.200 er du sikret billeder med en ekstremt høj følsomhed, der giver dig en høj opløsning og rig gradation, som gengiver motivets tekstur og dybde på en naturtro måde, selv ved høj følsomhed. Det producerer også billeder af høj kvalitet over hele følsomhedsområdet, fra lavt til højt.

Hjælpefunktioner
(SR II og udskiftelige greb)

PENTAX KP er udstyret med SR II (Shake Reduction II),* hvis femaksede mekanisme kompenserer effektivt for kamerarystelser med op til fem lukkertrin.

** Du kan også skifte grebet, så det passer med et bestemt objektiv eller passer til din foretrukne optagestil eller måde at holde kameraet på.
* SR II kan kun aktiveres under optagelse med søger.
** Målt i overenstemmelse med CIPA-standarder med et smc PENTAX-DA 18-135mmF3.5-5.6 ED AL [IF]DC WR-objektiv ved en brændvidde på 135mm.

Fantastisk ydeevne og ekstremt høj ISO-følsomhed på 819.200 giver billeder i højeste kvalitet

HD PENTAX-DA 21mmF3.2AL Begrænset blænde: F4.0 ; Lukkerhastighed: 1/50 sek. ; Eksponeringskompensation: -0.3EV ; ISO-følsomhed: 1600 ; Hvidbalance: CTE ; Custom image: Vibrant

ISO 819200 Billeder i høj opløsning taget ved højeste følsomhed i PENTAX APS-C-format i den digitale SLR-historie

PENTAX KP sammenkobler en ny CMOS-billedsensor med PRIME IV billedprocessoren og en accelerator-enhed, som udvider følsomhedsområdet uden at generere irriterende støj. Med en maks. følsomhed på ISO 819200 (standard output følsomhed), er man sikret fotografering ved ekstremt høj følsomhed, som giver billeder i høj opløsning og med rig gradation, så motivets tekstur og dybde gengives på en naturtro måde, selv ved højere følsomhed. Det giver billeder i høj kvalitet over hele følsomhedsområdet, fra lav til høj.

 • ISO 800
 • ISO 12800
 • ISO 51200
 • ISO 204800

Ca. 24.32 effektive megapixels og optisk AA-filterfrit design CMOS-billedsensor i APS-C-størrelse giver fantastisk billedkvalitet

PENTAX KP har en ny CMOS-billedsensor af APS-C-størrelse med ca.  24.32 effektive megapixels, som producerer billeder af høj opløsning. Det har også et optisk design uden det optiske AA-filter (anti-aliasing), så billedsensorens styrke optimeres. Resultatet er skarpe billeder med fine detaljer med en naturtro dybdefornemmelse. Ved at behandle billeddata ved en høj udlæsningshastighed på 14bit produceres smukke billeder med høj gradation.

Pixel Shift Resolution System
Avanceret teknologi optimerer sensoren og giver en naturtro farvegengivelse

Drevet af kameraets indbyggede billedstabiliseringsmekanisme SR (Shake-Reduction) tager dette innovative system* fire billeder af den samme scene ved at rykke billedsensoren en enkelt pixel for hvert billede, og derefter sammenfatte dem til ét billede. Da al farvedata er indeholdt i hver pixel, er resultatet billeder i ekstremt høj opløsning med en endnu mere naturlig gengivelse end billeder taget med en normal optageproces. Dette sikrer en naturtro farvegengivelse uden falske farver, mens irriterende støj effektivt minimeres. Når funktionen Motion Correction** er aktiveret, registrerer den automatisk mængden af motivets bevægelse under eksponering, og minimerer negative effekter under sammensætningsprocessen.

* Ved benyttelse af dette system, tilrådes det at stabilisere kameraet på et stativ og benytte enten timer-indstilling eller mirror lock-up-funktion.
* Dette system vil muligvis ikke give den ønskede effekt, når motivet er i bevægelse, eller hvis kameraet rystes under eksponering.
** Funktionen Motion Correction vil muligvis ikke afhjælpe visse typer motivbevægelse. Det garanteres ikke, at bevægelsen vil blive udbedret korrekt for alle motiver. Brugeren kan slå funktionen fra, når det er nødvendigt.

Pixel Shift Resolution: OFF

Pixel Shift Resolution: ON

Indbygget femakset-billedstabilisering SR II Effektiv kompensation for kamerarystelser på op til fem lukkertrin

PENTAX KP er udstyret med den innovative sensor-shift-type SR II (Shake Reduction II), som sikrer en optimal kompensationseffekt for alle objektiver. Udover almindelige kamerarystelser fra pitch og yaw kompenserer denne femaksede mekanisme også for horisontale og veritikale bevægelser (som ofte opstår ved makrofotografering) og kamerarystelser forårsaget af rulning, som er vanskeligt at håndtere for objektivets indbyggede stabiliseringsmekanisme. Takket være et bredt kompenseringsområde på fem lukkertrin* er det nyttigt ved flere håndholdte anvendelsesområder, som f.eks. ved brug af et teleobjektiv eller ved optagelse på dårligt oplyste steder, så resultatet altid bliver skarpe billeder uden sløring.

* Målt i overensstemmelse med CIPA-standarder med smc PENTAX-DA 18-135mmF3.5-5.6 ED AL [IF]DC WR-objektiv med en brændvidde på 135mm.

[ Kompatibel med panoreringsbilleder ]

Når du tager panoreringsbilleder, registrerer PENTAX KP panoreringens retning, og styrer derefter SR II mekanismen, så den kompenserer for alle andre påvirkende vektorer. Det tager smukke billeder i høj opløsning ved både normale optagelser og panoreringsbilleder, uden at det er nødvendigt at skifte.

SR II in-body, five-axis shake reduction mechanism

Pitch og yaw Rulning  Horisontale og vertikale bevægelser

27-punkts AF-system
(med 25 krydstype sensorer)Ultra-præcis sporing af motivet

Med 27 sensorpunkter hen over billedfeltet fanger PENTAX KP’s sofistikerede AF-system ikke blot motiver i skarpt fokus, men genfokuserer også automatisk på et bevægeligt motiv, når det fjerner sig fra det oprindelige punkt, ved hjælp af de nærliggende punkter. Ud af de 27 punkter er 25 sensorer af krydstypen placeret i midten for at sikre en ultra-præcis autofokus for alle typer motiver.

Krydsformet sensor Lineær sensor  F2.8 Luminous flux Lineær sensor

F2.8 luminans-flux lineære AF-sensorer

Tre sensorer i centrum — en i midten, en over og en nedenunder denne — er designet til at registrere luminans-flux fra et F2.8 objektiv for at give en meget præcis autofokusering. Når der bruges et meget hurtigt objektiv med en maks. blænde større end F2.8, sikrer disse sensorer en fokusnøjagtighed, som er bedre end andre sensorers (designet til en F5.6 luminans-flux).

Scene Analyze AUTOAvanceret analyse af motivet udviklet ud fra deep learning-teknologi

Understøttet af PENTAX Real-time Scene Analysis System optimerer denne funktion automatisk eksponeringsindstillingerne og vælger derefter den mest egnede finish til hvert motiv. Når man bruger den optisk søger, understøttes systemet af en algoritme udviklet vha. deep learning AI-teknologi, som giver en mere komplet vurdering af motivet og scenen. Indstil blot kameraets funktionshjul til AUTO (Scene Analyze AUTO), og du er sikret den bedste finish til hvert enkelt billede.

Multi-mode AE systemEn kombination af det PENTAX-opfundne Hyper eksponeringssystem og karakteristike eksponeringstilstande

Ud over de konventionelle Av- (blændeprioritet) og Tv-tilstande (lukkerprioritet), er PENTAX KP udstyret med de PENTAX-originale autoeksponeringstilstande, som lader dig udtrykke dit motivs bevægelser og dybdeskarpheden, præcis som du ønsker det. Ved at indstille Smart Function til ISO-tilstand kan du fleksibelt kontrollere tre primære eksponeringsparametre — blænde, lukkerhastighed og ISO-følsomhed – med forreste og bagerste e-dials og funktionshjulet.

P (Hyper Program mode)

Med denne funktion kan du indstille ønsket blænde og/eller lukkerhastighed vha. e-dials, mens du bevarer det korrekte eksoneringsniveau. Dette eliminierer behovet for at dreje funktionshjulet til Tv- eller Av-position for at opnå den ønskede visuelle effekt, f.eks. at gengive motivets bevægelse eller dybdeskarpheden.

M (Hyper Manual mode)

Efter indstilling af det korrekte eksponeringsniveau med et tryk på den grønne knap, kan du justere eksponeringen til det ønskede niveau med e-dials. Dette er en meget hurtigere og nemmere måde at opnå den ønskede eksponering, end manuelt at indstille hver eksponeringsparameter, samtidig med at eksponeringsskalaen tjekkes. Ved at aktivere AE-låsefunktionen kan du ændre indstillingerne for blænde og/eller lukkerhastighed, samtidig med at det oprindelige eksponeringsniveau bibeholdes.

* Når AE-låsefunktionen bruges sammen med, kan du ændre indstillinger for blænde og/eller lukkerhastighed, samtidig med at eksponeringen bibeholdes.

Sv (Sensitivity-priority mode)

Kameraet vælger automatisk en kombination af blænde- og lukkerhastighedsindstillinger til at opnå det korrekte eksponeringsniveau i forhold til den brugervalgte ISO-følsomhed.

TAv (Shutter-speed/Aperture-priority mode)

Kameraet vælger automatisk ISO-følsomhed for at få det rette eksponeringsniveau i forhold til de brugervalgte blænde- og lukkerhastighedsindstillinger.

B (Bulb mode)

Med denne funktion kan du indstille den ønskede eksponeringsvarighed. Der er også en Bulb Timer-funktion til indstilling af ønsket eksponeringstid fra 10 sekunder til 20 minutter. Dette giver fleksibilitet og alsidighed i bulb-optagelserne.Depth-of-field Bracketing og Motion Bracketing Hurtig optagelse af tre billeder med forskellig dybdeskarphed eller motivbevægelse

Med disse nye funktioner kan du tage tre forskellige billeder af samme scene eller motiv med én enkelt lukkerudløsning, uden at det påvirker det generelle eksponeringsniveau. Da der ikke er nogen tidskrævende manuel betjening til ændring af eksponeringsindstillingerne, kan du koncentere dig om at komponere billedet og trykke på udløserknappen på det rette tidspunkt.

[ Depth-of-field Bracketing ]

Denne funktion tager løbende tre billeder med forskellig dybdeskarphed ved automatisk at forhøje eller sænke blændeindstillingerne i trin.

 • Blænde: F1.8, Lukkerhastighed: 1/5000 sek.,
  ISO-følsomhed: ISO100
 • Blænde: F5.0 Lukkerhastighed: 1/640 sek.,
  ISO-følsomhed: ISO100
 • Blænde: F14 Lukkerhastighed: 1/125 sek.,
  ISO-følsomhed: ISO200

[ Motion Bracketing ]

Denne funktion tager løbende tre billeder med forskellige bevægelsesudtryk ved automatisk at forhøje eller sænke lukkerhastigheden i trin.

 • Blænde: F10, Lukkerhastighed: 1/4 sek.,
  ISO-følsomhed: ISO200
 • Blænde: F4.5, Lukkerhastighed: 1/30 sek.,
  ISO-følsomhed: ISO320
 • Blænde: F4.5, Lukkerhastighed: 1/250 sek.,
  ISO-følsomhed: ISO2500

Elektronisk kontrolleret lukkerenhed med lydløs og hurtig drift og en tophastighed på 1/24000-sekund 

Ideel til optagelser på stille lokationer og til at skabe en smuk bokeh-effektivt i scener med sollys

Med PENTAX KP kan du vælge mellem mekanisk og elektronisk lukker. Ved elektronisk lukker* producerer lukkerenheden en meget svag lyd og en vibration under lukkergardinets aktivitet, hvilket gør den ideel til at optage på steder, hvor stilhed er nødvendig. Denne funktion giver også en maks. lukkerhastighed på 1/24000 sekund, hvilket gør den praktisk, når du vil bruge åben blænde på lysstærke og solrige steder. I Live View eller ved mirror lock-up-optagelse giver den en endnu svagere lyd og svagere vibration.
 

* Elektronisk lukker kan bruges med serieoptagelse, bracketing, mirror lock-up og flere eksponeringer. Når PENTAX Pixel Shift Resolution System er aktiveret, er kameraets lukker låst til den elektroniske lukker.
* Ved elektronisk lukker kan SR II mekanismen og AA-filtersimulatoren ikke bruges.
* Når man optager et motiv i hurtig bevægelse med elektronisk lukker, kan motivet fremstå forvrænget.

Højhastigheds serieoptagelse med ca. syv billeder pr. sekundUfejlbarlig optagelse af det afgørende øjeblik ved motiver i hurtig bevægelse

PENTAX KP giver dig højhastigheds serieoptagelse med en tophastighed på ca. syv billeder pr. sekund. Du kan også vælge en hastighed på ca. 0,8 eller tre billeder pr. sekund, hvilket gør det muligt at vælge den hastighed, som passer bedst til dit motivs bevægelser.

Kompakt hus med exceptionelt vejrresistent ydeevne, som gør det pålideligt og nemt at optage, selv under krævende udendørs forhold


HD PENTAX-DA 20-40mmF2.8-4ED begrænset DC WR Blænde: F4.0 ; Lukkerhastighed: 1/80 sek. ; Eksponeringskompensation: -0.7EV ; ISO-følsomhed: 800; Hvidbalance: Auto ; Custom image: Bright

Kompakt og slankt designFantastisk bevægelighed for afslappet fotografering uanset tid og sted

PENTAX har gjort en stor indsats for at slanke kamerahuset. Ved at optimere designet af de indre komponenter og mekanismer er det lykkedes at pakke en fantastisk billeddannelsesydeevne, understøttet af originale teknologier og en række avancerede funktioner i PENTAX KP’s kompakte og slanke hus. Dermed er brugeren sikret afslappet og bekymringsfri optagelse, ikke blot i hverdagen, men også på ferier og andre udendørs aktiviteter.

Compact, slim design

Meget robust og slidstærkt husChassis i magnesiumlegering optimerer holdbarhed og driftssikkerhed

PENTAX KP’s udvendige chassis er lavet af en meget solid og let magnesiumlegering med bemærkelsesværidg holdbar og en fantastisk elektromagnetisk beskyttelse. I kombination med et meget robust og korrosionsbestandigt metallisk chassis er huset ekstremt holdbart og pålideligt.

Extra-durable, high-rigidity body

Støvtæt og vejrresistent konstruktionDustproof, weather-resistant constructionEt meget miljøbestandigt billedsystem med vejrresistent objektiv

For at forhindre vand og støv i at trænge ind i det indre har PENTAX KP 68 forseglinger placeret ved knapper hjul, dæksler og udvendige led. Når der bruges et objektiv i AW- eller WR-serien* og det vejrresistente batterigreb D-BG7 (ekstra tilbehør), har man et særdeles lufttæt digitalt fotosystem, som sikrer en driftssikker ydeevne, selv under under forhold med dårligt vejr.

* AW står for All Weather (støvtæt og vejrresistent konstruktion), mens WR står for  Weather Resistant (forenkelt vejrresistent konstruktion.
** For at forhindre fejl og nedbrud anbefales det, at man tørrer regn, vand og støv af kamerahuset og tørrer det fuldstændigt.

Dustproof, weather-resistant construction

Fantastisk kulderesistent ydeevne ved -10°CYderst pålidelig drift, selv i frostvejr

For at optimere kameraet til brug i den kolde vinter har PENTAX udsat PENTAX KP for krævende miljømæssige tests ved temperaturer ned til -10°C og samlet en enorm mængde data om præcision, respons og stabilitet, samt udsving i batterispænding.* Resultatet er, at kameraet leverer sikkert og problemfrit, så du kan optage dine bedste scener.

* Batteriets ydeevne falder, når temperaturen falder. Ved optagelse i kolde omgivelser opfordres brugeren til at medbringe ekstra batterier og holde dem varme ved at opbevare dem i en inderlomme.

Excellent cold-resistant performance at -10°C

Udskiftelige grebTilpas dit greb med et udvalg af tre greb

Du kan skifte greb på PENTAX KP, så det passer til et bestemt objektiv eller til netop din optagestil.

** Skruenøglen til udskiftning af greb medfølger i pakken med greb (ekstra tilbehør).
* Grip L medfølger i pakken med D-BG7 batterigreb (ekstra tilbehør).

 • Grip L O-GP1672


  Et større greb, som giver dig et fast hold om kameraet. Dette greb er ideelt til brug med teleobjektiver med større blænde og zoomobjektiver med stor forstørrelse.

   

 • Grip M O-GP1671


  Et godt greb til standard zoomobjektive, giver en god bevægelighed og en god balance.

   

 • Grip S O-GP167


  Et slankt greb, som egner sig godt til hverdagsfotografering. Det perfekte greb til objektiver i Limited-serien.

   

Tilpasning af kontrolknappenFå en individualiseret betjening med tre Fx-knapper

PENTAX KP har tre Fx-knapper, som du kan tildele ofte brugte funktioner. Du kan også tilpasse AF/AE-L-knappens funktion, eller tildele andre funktioner til forreste og bagerste e-dials og/eller den grønne knap for hver eksponeringstilstand.

Control button customization

Smart FunctionNem tilpasning af 15 forskellige funktioner

Med PENTAX's egen Smart Function kan du vælge den ønskede funktion vha. funktionshjulet, og derefter vælge den ønskede indstilling vha. indstillingshjulet. Dette innovative to-hjuls betjeningssystem er en stor forbedring i betjening af kameraet. Ud over fire forudindstillede positioner,* har funktionshjulet også tre brugerdefinerede positioner (C1 til C3), som du kan tildele de ønskede funktioner.

* Følgende funktioner er allerede tildelt de forudindstillede positioner: Disable, AE metering, HDR capture og skift af serieoptagelse.

[ Funktioner der kan tildeles positionerne C1 til C3 ]

ISO-følsomhed; eksponeringskompensation; bracketing (med et udvalg af bracketing-trin); Custom Image (standardindstilling for C1); AF-tilstand; AF aktivt område; fokus peaking; program line; valg af lukkertilstand; optagne pixels; AA-filter simulator (standardindstilling for C2); gittervisning; muligheder for LCD-display; billedforstørrelse; indstilling for outdoor view (standardindstilling for for C3)

Funktionshjul Indstillingshjul

USER Mode (U1 til U5)Fire forudindstillede tilstande til forskellige scener

PENTAX KP har i alt fem USER Mode-positioner. Du kan tildele en kombination af ofte brugte funktioner til hver af dem baseret på dit tema eller kreative intention. Fire forudindstillede kombinationer er allerede tildelt positionerne U1 til U4 til specifikke formål som f.eks. landskabs- eller makrooptagelser, hvilket gør, at du hurtigt kan vælge den bedste kombination for en given scene eller motiv.

Standardindstillinger U1: HDR-landskab / U2: Makro / U3: Astrofoto / U4: Manuelt objektiv / U5: Ingen forudindstillet kombination

Optisk søger med glas pentaprisme Behagelig observation af motivet med næsten 100% synsfelt og ca. 0,95x forstørrelse

Takket være et næsten 100% synsfelt giver PENTAX KP’s søger et billedfelt, som er næsten identisk med størrelsen på det optagne billede. Det optiske design giver real-time udsyn på motivet, og den optiske pentaprisme i glas giver et stort og veldefineret billedfelt ved ca. 0,95x forstørrese (med et 50mm F1.4 objektiv indstillet til uendeligt). Fokusskærmen Natural Bright Matte III gør det nemt at identificere fokuspunktet, selv under manuel fokusering. Denne standard fokusskærm kan skiftes ud med andre skærme (medfølger ikke) for at imødekomme særlige anvendelsesområder.

Optical viewfinder with glass pentaprism

Tilt-type LCD-monitor En harmoni af fantastisk synlighed og enestående driftssikkerhed

PENTAX KP’s LCD monitor er udstyret med en alsidig tilt-mekanisme, som kan positionere i den ønskede vinkel og opnå ubesværede optagelser ved både høje og lave vinkler. Ud over PENTAX's Air Gapless-struktur, som bruges til at minimere indvendige refleksioner, giver den hærdede glasoverflade en fremragende synlighed, selv i fuld sol, samtidig med at den effektivt beskytter mod ridser.

Optical viewfinder with glass pentaprism

FilmoptagelseFilmoptagelse i høj kvalitet, som kun er mulig med et DSLR-kamera

PENTAX KP tager Full HD filmklip i høj opløsning ved fuldt ud at udnytte at objektivet kan skiftes og den store billedsensor. Under filmoptagelse kan du benytte Continuous AF-funktionen (AF.C),* eller udnytte de avancerede funktioner som f.eks. blændekontrol, SR-mekanisme og værktøjer til at tage kreative billeder. Du kan også optage stereolyd med den indbyggede mikrofon og en ekstern mikrofon og justere audioniveauet. Når kontakten til Still-image/LV/Movie er indstillet til  Movie-position, kan du aktivere kameraet i filmoptagelses-standby-tilstand.

* Funktionen for blændekontrol er kun tilgængelig når HD PENTAX-DA 55-300mm F4.5-6.3ED PLM WR RE objektivet er monteret på PENTAX KP.

Wi-Fi-funktionerNem overførsel og gennemsyn af billeder på en smartphone

PENTAX KP har en række trådløse LAN-funktioner (Wi-Fi) til betjening via mobile enheder som smartphones og tablets. Ved at installere Image Sync application* på din mobile enhed kan du også gennemse de optagne billeder og fjernstyre kameraet på afstand.**

* Image Sync app'en er nødvendig for at kunne gennemse de optagne billeder. Dette software kan downloades gratis fra App Store til iPhone eller Google Play™ til Android™.
** Se RICOH IMAGING's officielle website her eller kontakt kundeservice for oplysninger om kompatible styressystemer.

 


til toppen